top of page
10-vossenstaart-21-05-08_mk_6030.jpg

Opening
Werkschuur Nieuw Wulven
20 mei 13.00-15.00 uur 

Scherm­afbeelding 2023-04-18 om 09.53.37.png

Het doel van de Stichting

Stella Heinen en René Willigenburg  hebben deze Stichting neergezet. De Stichting zet leer-/werktrajecten op voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en zoekt samenwerking met scholen en andere initiatieven in de omgeving.

Maar hoe is dit project ooit ontstaan?

 

Het was altijd al een wens van Stella en René om een plek in de natuur te creëren,  waar mensen vanuit de natuur zich kunnen ontwikkelen. In 2015 zijn ze gestart hun plannen uit te werken. 

 

Ontstaan van de Werkschuur

In 2016 is een uitvraag gedaan vanuit Staatsbosbeheer, gemeente Houten en Bunnik, om een ondernemer te vinden die bereid is te investeren in de verdere recreatieve ontwikkeling van Nieuw Wulven, waarmee de regionale functie kan worden versterkt.

Het plan van Stella en Rene, Stichting Natuurlijke Recreatie,  werd uiteindelijk van alle 7 inzendingen, verkozen tot het beste initiatief om het gebied Nieuw Wulven een recreatieve impuls te geven. Maar ook de lokale en maatschappelijke verbinding staat hoog in het vaandel bij Rene en Stella.

 

Doel

Het doel van Stella en Rene is dan ook om een plek creëren waar jong en oud op een speelse en sportieve wijze kan kennis maken met de natuur en cultuur die Nieuw Wulven en de Kromme Rijkstreek te bieden heeft. Het andere doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagactiviteiten, werkervaring en opleiding te bieden vanuit het groen en deelnemers met een zorgindicatie een dagstructuur en een zinvolle dagbesteding te bieden

Ook zal er ook nog een restaurant komen, waarbij het doel van het horeca- en recreatieconcept is om verbindingen te leggen, waarbij natuur, cultuur en mens centraal staat.

Foto ondertekenaars arbeidsparticipatie Nieuw Wulven.png
Afbeelding4.png
unnamed (2).jpg
werkschuur foto 3.JPG

De werkschuur is mede mogelijk gemaakt dankzij een Leader subsidie. Dat is een Europees
programma voor plattelandsontwikkeling. (link)

 

De werkschuur

De werkschuur heeft Stella gebouwd met hulp van een aantal professionals.

  • De werkschuur biedt een thuisbasis voor het “onderhouds- en ontwikkelteam” Nieuw Wulven.

  • Dient als les of workshop lokaal voor kinderen/volwassenen/gezinnen/inwoners en voor ondernemers, verenigingen, stichtingen, werkgroepen oa. Natuur Ontdek Plek, Groene maatjes, NME Houten, Milieu werkgroep, Groen doet goed.

  • Beginpunt voor excursies of beleefpaden mede in samenwerking met Staatbosbeheer

  • De werkschuur dient als opslag voor materialen voor bovenstaande partijen en vergaderlocatie

We gaan ook extra speelvoorzieningen bouwen en zullen aanvullende recreatieve voorzieningenaanleggen.

Nieuw Wulven is een jong recreatiegebied tussen Bunnik en Houten en ligt op de grens van de historische Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes. Het is van oorsprong vanuit Rijksprogramma Recreatie om de Stad (RodS) aangelegd als recreatiegebied voor de nabij gelegen groeigemeenten in Utrecht. Alle betrokken overheidspartijen werken hierin samen om de regionale functie van het gebied te versterken en daarmee de recreatiemogelijkheden beter te spreiden.

bottom of page