top of page

Feestelijke opening werkschuur

Feestelijke Opening Werkschuur Nieuw Wulven in Houten.

Staatsbosbeheer, Gemeente Houten en Stichting Natuurlijke Recreatie kondigen met trots de opening van de nieuwe Werkschuur Nieuw Wulven aan. Op 20 mei om 13.00-15.00 uur zal een feestelijke opening plaatsvinden van de Werkschuur Nieuw Wulven, Het Bos 1, in Houten

Dit project is een social, innovatief, educatief en recreatie project in samenwerking met Staatsbosbeheer, Gemeente houten en Stichting Natuurlijke recreatie.

Het is een prachtig innovatief samenwerkingsverband tussen diverse partijen. Dit project heeft meerdere maatschappelijke functies. Als eerste is dit een project waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, op een motiverende manier betrokken worden en meehelpen het gebied Nieuw Wulven te ontwikkelen en te onderhouden. Staatbosbeheer biedt hierbij een groene leeromgeving aan en gemeente Houten geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om in het groen te werken. Er worden dagactiviteiten en/of opleiding geboden in het groen, en dragen ze volwaardig bij aan de samenleving, met als doel voor dagbesteding of als doel om mogelijk door te kunnen stromen naar een betaalde baan. Ze beginnen 1 juni met de eerst groep.


DE WERKSCHUUR IS EEN THUISBASIS VOOR IEDEREEN

De werkschuur ligt in het gebied Nieuw Wulven en is gebouwd, mede dankzij een LEADER subsidie en dient als thuisbasis en opslagplek voor de deelnemers en hun begeleiders, het dient als leslokaal voor kinderen,volwassenen,gezinnen, inwoners,verenigingen, stichtingen, scholen, werkgroepen en als vergaderplek voor ondernemers.

Groen Colleges zullen hier hun lessen geven en div.“groen” stichtingen en verenigingen zullen hier hun activiteiten, zoals kinderactiviteiten, workshops, lezingen, excusies in het groen houden. Oa. Stichting of Vereniging : Natuur Ondek Plek, Groene maatjes, NME Houten, Milieu werkgroep, Natuureducatie Buitenwijs, Groen doet goed. Verder zal de werkschuur als beginpunt dienen voor excursies en prachtige beleefpaden die net nieuw zijn aangelegd door Boswachter Tineke Harlaar en haar team van Staatsbosbeheer.

Met hun initiatieven wordt er bijgedragen aan de recreatieve aantrekkingskracht van het bos en het informeren van de bezoekers over het landschap en de biodiversiteit.

Kijk voor meer info op onze website: www.werkschuurnieuwwulven.nl

Kortom een geweldige dag voor de hele familie om te beleven.

Komt u genieten onder het genot van een hapje en drankje!


Programma 20 mei 13.00-15.00 uur

Opening van de beleef en beweeg paden:

Ø Opening van de “ Kruip en Sluip” route

Ontmoet de kleine bewoners van het bos! Het doel van deze route is volwassenen en kinderen middels verwondering en een lach, harten te raken en zo interesse voor natuur te kweken. Opening door Boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer

Ø Opening van het Trim parcours,

Een fysieke uitdaging en belevingspad. Opening door Loopcentrum Houten

Ø Kinderactiviteiten en quiz

Georganiseerd door Natuur Ondek Plek en de Ringslangen Werkgroep.


Wij verzoeken u allen met de fiets te komen, aangezien er geen parkeerplek voor de deur aanwezig is.

12 views

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page