top of page

Elke dag jezelf zijn en groeien in de natuur! 

Wil je werken met je handen en buiten zijn met een klein team? Werk jij graag in de natuur? Dan ben jij bij ons op de goede plek om in de groenvoorziening te werken en het natuur en recreatiegebied “Nieuw Wulven” in Houten mooier te maken!

Wij bieden een mooie plek om aan de slag te gaan.  Belangrijk is dat we de werkzaamheden zien om :    

  • te helpen het bos Nieuw Wulven goed te onderhouden

  • te ervaren wat werken in de natuur is in een prettige werkomgeving.

  • samen met anderen te werken, in een klein team onder professionele begeleiding

  • te ervaren wat groenonderhoud is en vaardigheden aan te leren om het te doen

  • een goed gevoel te geven, omdat je in de natuur bent

  • een gezellige, veilige omgeving hebben

  • naar wens een plezierige en stimulerende omgeving

De Werkschuur is onze thuisbasis. De Werkschuur biedt een prettige en stimulerende omgeving, van waaruit de inwoneres van Houten en omgeving op een leuke en uitdagende manier hun energie kwijt kunnen en zinvol bezig kunnen zijn. Vanuit hier gaan we 4 dagen per week groen werkzaamheden uitvoeren in Nieuw Wulven in samenwerking met Staatbosbeheer. 

Werken en leren in de natuur

Wij kijken naar jouw situatie en wensen. Je werkt bij ons op je eigen tempo en je eigen kunnen. Als je een werkcoach of begeleider hebt maken we gezamelijke afspraken over jouw werkzaamheden en inzet voor Nieuw Wulven. De begeleiders van de werkschuur ondersteunen je in je werk en kijken naar wat voor jouw ontwikkeling belangrijk is. 

nature-xp-vechtdal.jpg
reforestation-done-by-voluntary-group.jpg
nijmegen_-_de_but_zager-scaled.jpg
binnenwerk-22984 (2).jpg
binnenwerk-22976.jpg
Natuurwerkdag 2018-049 (003).jpg
1.jpg
12831-Samenwerking-reclassering-Nederland_Petra-Katanic-Photography.jpg

Werken in het groen​:

 

  • De werkzaamheden zijn divers. Wil je vaardigheden leren van het hoveniers vak? Of gewoon graag werken in de natuur?        Wil je zelf bosmaaiwerkzaamheden doen? Wil je een motorzaag certificaat halen?  We leren je veilig te werken met machines, bomen planten, bomen onderhouden, paden aanleggen en nog veel meer. (klik hier voor de lijst met werkzaamheden)

  • We zijn veel buiten en leven met het ritme van de dag en van de seizoenen. Je werkt in een gezellige, veilige omgeving waar ruimte is om hard te werken en om te ontspannen. Aan het einde van de dag sluiten we samen af en bespreken we wat we hebben bereikt om het bos “Nieuw Wulven” beter te kunnen onderhouden. 

  • Als het slecht weer is kunnen we ook besluiten om niet het bos in te gaan, en een alternatief programma binnen te kiezen.

Hoe ziet jouw dag eruit?:

We starten elke ochtend in De Werkschuur. We drinken koffie/thee, leren elkaar kennen en nemen het programma door. Als een ieder zijn taak weet, gaan we eropuit.  De taken kunnen per seizoen en per dag wisselend zijn. Denk bijvoorbeeld:  aan takken knippen, paden egaliseren, jonge struikjes uitrekken, hout transporteren, wandelpaden snoeien, maaien, vuil ruimen etc.  De complete lijst van werkzaamheden vind je hier (klik hier )

Je kunt bij ons een dagdeel werken tot twee volle werkdagen. Een werkdag is van 9.00uur -16.00 uur , dagdelen (9.00 uur -12.00 uur of 13.00 uur -16.00 uur). De lunch is (tussen 12.00 uur -13.00 uur) in de Werkschuur. Daar sluiten we de dag gezamenlijk weer af.

Afbeelding9.png
Afbeelding8.jpg
8.jpg
20230414_134832.jpg
Samenwerkingspartners
Logo NOP.jpg
Logo MWH Else Tove.jpg
groene maatjes lia overbeek.jpg
buitenwijs.png
bottom of page